۰۸:۵۸ ۱۴۰۳/۰۶/۰۵
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۵ شهریور ۱۴۰۳)؛

از مولد جدید تورم اجاره تا تسهیلات‌دهی بانک‌ها به خودی‌ها

دکه اقتصاد همچون روز‌های گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از مولد جدید تورم اجاره تا تسهیلات‌دهی بانک‌ها به خودی‌ها
کد خبر:۱۰۰۳

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی خود به موضوعات مختلفی اعم از مولد جدید تورم اجاره، گزارش اخیر مرکز آمار ایران درباره تورم، ناترازی‌های موجود در اقتصاد ایران، تبعات حذف ارز ۴۲۰۰، پرداخت حقوق بازنشستگان، اقتصاد رها شده بندر چابهار، ناکارآمدی سیاست‌های وزارت صمت در تولید خودرو و وضعیت تسهیلات‌دهی از سوی بانک‌ها پرداخته‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان «مولد جدید تورم اجاره» به بررسی چرایی رشد ماهانه اجاره‌بها در مرداد ماه پرداخته و نوشته است: «ماه گذشته خبری از جهش قیمت مسکن و اوج‌گیری تورم عمومی به عنوان عاملان اصلی تحریک نرخ رشد اجاره‌بها نبود. با این حال اما این مولفه در مرداد ماه بیشترین رشد ماهانه از ابتدای ۱۴۰۳ را تجربه کرد. بررسی‌ها نشان می‌دهند که التهاب تازه به وجود آمده در بازار، دستپخت سیاست‌گذار در قالب سقف دولتی اجاره‌بها بوده است.»

روزنامه خراسان نیز در گزارشی تحت عنوان «افت تورم خوراکی، صعود تورم اجاره» به گزارش اخیر مرکز آمار ایران اشاره کرده و بیان دارد: «علی‌رغم کاهشی شدن سه شاخص اصلی تورم در گروه‌های کلی خوراکی، غیرخوراکی و کل کالا‌ها در مرداد ماه نسبت به تیر ماه اما اجاره مسکن در محدوده‌های قرمز سیر می‌کند.»

«بزرگ شدن مستمر بحران» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه سازندگی بود. این گزارش به صحبت‌های مسعود نیلی، اقتصاددان مبنی‌بر وجود ۱۰ ناترازی در اقتصاد ایران اشاره دارد و می‌گوید: «افزایش مصرف انرژی و کمبود ظرفیت تولید، کاهش درآمد‌های ارزی به دلیل تحریم‌ها، افزایش بدهی‌های دولت و صندوق‌های بازنشستگی و رشد بی‌رویه مصرف بنزین، کاهش قدرت خرید و ضعیف‌تر شدن نقش دولت در اقتصاد از جمله این ناترازی‌ها در اقتصاد کشور هستند.»

روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «اعتراف به ناکارآمدی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی» به اظهارات اخیر سیداحسان خاندوزی، وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی پرداخته و به سوالی مبنی‌بر «چه کسی تاوان اثرات مهلک تصمیمات اقتصادی دولت سیزدهم را می‌دهد؟» پاسخ داده است.

«ناعادلانه‌های بازنشستگی» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه هم‌میهن بود که مدعی شده است، در برنامه هفتم پیشرفت، مغایرت با سیاست‌های کلی تامین احتماعی و ایجاد زمینه تبعیض در پرداخت‌ها وجود دارد. این گزارش می‌گوید: «قانون برنامه هفتم، به ویژه در ماده ۲۸، دارای ایرادات و مغایرت‌هایی با سیاست‌های کلی تامین اجتماعی است که می‌تواند منجر به بروز تبعیض‌های ناعادلانه بین بازنشستگان شود. این امر نه تنها به عدالت در پرداخت حقوق بازنشستگان آسیب می‌زند، بلکه می‌تواند بحران‌های مالی و اجتماعی جدیدی را نیز برای صندوق‌های بازنشستگی به وجود آورد.»

روزنامه شرق در گزارشی تحت عنوان «معامله گنگ» به بررسی دیپلماسی رها شده اقتصادی در قبال منطقه طلایی چابهار و بدعهدی‌های مداوم دهلی‌نو در تعامل با این منطقه پرداخته است.

روزنامه وطن امروز در گزارش اقتصادی خود با عنوان «خودروسازی در مسیر مخالف» از ناکارآمدی سیاست‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت در افزایش تولید خودرو از طریق مونتاژکاران گزارش می‌دهد. این گزارش بیان دارد: «در حالی که طی سال‌های گذشته خودرو‌های مونتاژکار زیادی در بازار پدیدار شدند تا مشکل انحصار و گرانفروشی ۲ خودروساز بزرگ کشور را کم کنند اما نه تنها مشکلی را حل نکردند، بلکه به نابسامانی‌های بازار نیز دامن زده شده است، به طوری که این روز‌ها خودروی مونتاژی در بازار آزاد ایران گران‌تر از کشور‌های همسایه است.»

روزنامه جوان در گزارشی تحت عنوان «کارمندداری بانک‌ها با وام‌های میلیاردی!» نوشت: «این روز‌ها متقاضیان وام پشت در بانک‌ها صف کشیده‌اند و به دلیل کمبود شدید اعتبارات بانکی، پرداخت‌ها بسیار کند انجام می‌شود. این در حالی بوده که پارتی‌بازی بانک‌ها برای کارمندان خود از دیده کسی پنهان نیست.»

«دورهمی بانک‌ها با پول مردم» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه جام‌جم بود که آمار تسهیلات اعطایی ۱۱ بانک کشور به کارکنان خود در سال گذشته را بررسی کرده بود. این روزنامه، میزان پرداخت تسهیلات را ۱۲۴ هزار و هفت میلیاردتومان عنوان کرده و یاد می‌کند که رسالت اصلی بانک‌ها هدایت منابع به سمت بخش‌های مولد اقتصادی است.

ارسال نظرات